Luukin MTB maratooni

Lauantaina 16. syyskuuta 2017 kello 12 järjestetään Luukissa MTB Marathon kilpailu. Aikaisemmin tapahtuma tunnettiin nimellä Nuuksion Pitkäjärven ympäriajo, mutta kun järveä ei enää kierretä, nimi on Luukin MTB maratooni. Täydellä matkalla on pituutta aika tarkkaan 60 kilometriä ja puolikkaan pituus on 30 kilometriä.

Lähtö on Luukin ulkoilualueella ja sieltä ajetaan reitti kaksitonnista Pirttimäkeen. Pirttimäestä ajetaan tuttua reittiä  Brobackaan. Sieltä jatketaan pieni pätkä asfalttia kohti Solvallaa ja käännytään oikealle kohti Sorlampea ja Hynkänlampea.Täältä jatketaan ulkoilutietä kohti Pirttimäkeen ja käydään kahdella polkuosuudella. Pirttimäki-Brobacka-Sorlampi-Pirttimäki -kierros ajetaan kolme kertaan (puolikkaan ajajat kiertävät tämän osuuden kerran)  ja Luukkiin palataan sitten samaa reittiä kuin sieltä tultiin.

Reitti on enimmäkseen ulkoilutietä ja latupohjaa. Reitiltä löytyy myös ajotekniikkaa vaativia metsäpolkuja ja korkeuserojakin löytyy.
Osallistujilla ei tarvitse olla kilpailulisenssiä, eikä tarvitse siis kuulua mihinkään pyöräilyseuraan.
Kuntoajossa on miesten ja naisten sarja, mutta kaikki lähtevät yhtä aikaa.
Kypärän käyttö on pakollista ja jokainen ajaa omalla vastuulla.

Ilmoittautumiset tilisiirrolla 11.9.2017 mennessä Cycle Club Helsingin tilille Nordea FI0810113000219013.

Osanottomaksu on täydelle matkalle on 40 euroa ja puolikkaalle 30 e. Kirjoita tilisiirron viestiosaan nimesi, luokka (Miehet, Naiset, Miehet 18 v tai nuoremmat, sekä miehet ja naiset yli 40 v, miehet 50 ja miehet 60 v), matka ja seurasi/joukkueesi. Jos luokkaa tai matkaa ei ole ilmoittautumisessa, pistämme ajajan nimen mukaan miehiin tai naisiin, ja täydelle matkalle.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisapaikalla ja hinta on 40/50 euroa/ajaja.

Numeroiden jako aloitetaan lähtöpaikalla kello 10.

Lähtöpaikka: Luukin leirintäalueen parkkipaikka. Kehä III:lta Porin/Vihdintietä. Lahnuksen Shellin jälkeen (risteys josta tie Klaukkalaan ja Serenaan) vajaa kilometri ja vasemmalle (linkki karttaan).

Maksuun sisältyy: juoma- ja ruokahuolto Pirttimäessä ja maalissa, mitali ja sauna (vain mitalin kanssa pääsee saunaan).

Tiedustelut: Janne Lehti: s-posti

Palkinnot: 

Ajoreitti: karttalinkki
Lähtöpaikkana toimii Luukin leirintäalue (Porin tien varressa, noin 10 km kehä 3:lta) Kartta
Luukintie (hiekkatie)
Kaurasuontie (pieni hiekkatie)
Ulkoilureitti Luukki-Pirttimäki (sepeliä ja juurakkoa)
Ingelträskin rannasta vasemmalle metsäautotietä ja sitten ulkoilureittiä oikealle (sepeliä ja välillä varsin juurakoista polkua) Pirttimäkeen asti. Merkitty myös Reitti 2000 -merkeillä
Pirttimäki
Pientä ulkoilutietä ja lopuksi ratsastuspolkua Sorlammen risteykseen ja edelleen vanhaa reittiä kohti Brobackaa
Nuuksionpää/Brobacka
Asfalttitietä vajaa kilometri kohti Solvallaa. Mäen huipun jälkeen pienen parkkipaikan kautta luontopolulle ja kohti Sorlampea.
Polkuosuuden kautta Solvallasta tulevalle ulkoilutielle.
Ulkoilureitti Solvalla-Pirttimäki (pehmeää hiekkaa ja sepeliä) (Reitti 2000)
Pirttimäen keittokatoksen kohdalta uudelle kierrokselle
Pirttimäki-Luukki sama kuin meno (Reitti 2000)
Maali Luukissa

Pirttimäki-Brobacka-Sorlampi-Pirttimäki noin 14,7 km kierros, ja se kierretään kolme kertaa. Puolimaratoonille osallistujat ajavat kierroksen vain kerran ympäri ja suuntaavat sitten kohti Luukkia.