61. Hyrylän ajot 4.5.2019

Hyrylän ajot palaa pitkän tauon jälkeen tapahtumakalenteriin! 

Päivitys: Ilmoittautuminen avattu ja ennakkoilmoittautumista jatkettu 1.5 klo 24 asti!

https://my3.raceresult.com/123715/   

 

Päivitys: Joukkueenjohtajien kokous lauantaina 4.5 klo 11:00 Seutulan koululla. 

https://my3.raceresult.com/123715/   

Voittajat kautta aikain (Listan kookoja - Pasi Ahlroos)

Tapahtuma "korvaa" kilpailukalenterissa kevätklassikon maineeseen nousseen erinomaisen Seutulan kierroksen ja Hyrylän ajojen reitissä onkin paljon samoja piirteitä. Samoista elementeistä huolimatta uusi reitti on selvästi aikaisempaa vaativampi ja erottelee varmasti päivän kovakuntoisimmat! Reitillä on kaksi lyhyehköä hyväkuntoista ja leveää hiekkatieosuutta (Ahoniityntie/Seutulantie + Koivumäentie) ja uusimaalaisittain vaativa Tapolantien mäki. 

Kilpailu ajetaan lauantaina 4.5.2018 sekä kuntopyöräilynä että kilpailuna. Kuntopyöräilyn matkana on 48 km. Se sopii hyvin vaikka koko perheelle. Kansallisena maantiekilpailuna ajetaan luokat M-Elite sekä kategoriat 2, 3 ja 4. Kuntopyöräilyn osallistujilla ei tarvitse olla kilpailulisenssiä, eikä tarvitse siis kuulua mihinkään pyöräilyseuraan. Kuntopyöräilyssä on miesten ja naisten sarja, mutta kaikki lähtevät yhtä aikaa. Kypärän käyttö on pakollista ja jokainen ajaa omalla vastuulla.

 

Huomioi myös sunnuntaina ajettava Keravan kevätpolkaisu!.

REITTI

Reitti pyrkii kokoamaan Seutulan ja Hyrylän lähialueiden parhaiten pyöräilyyn soveltuvia teitä, ollen vaihteleva ja paikallisittain erittäin vaativa.

Yksityiskohtainen reittikuvaus:

 

Lähtö Seutulan koululta länteen. Katriinantieltä kääntyminen vasemmalle Riipiläntietä kohti Kivistöä. Tie on kumpuilevaa ja suhteellisen nopeasti kääntyminen liikenneympyrästä Kenraalintielle ja nopeasti vasemmalle Kannistontielle. Kivistöön saavuttaessa käännytään oikealle Keimolantielle, jossa maasto on puoliavointa ja lievästi kumpuilevaa. Keimolantietä jatketaan n. 2.2km, jonka jälkeen käännytään jyrkästi oikealle kevyen liikenteen väylälle, joka kulkee kohti Tapolansiltaa. Varo puomia! Silta on puinen ja märkänä liukas! Sillan jälkeen nopeasti kaksi jyrkkää käännöstä oikealle, yksi vasemmalle ja reitin yksi vaativimmista nousuista alkaa. Mäen huipun jälkeen lyhyt lasku, kääntyminen oikealle Solbackan/Suosaarentielle. Laskuvoittoisen n. 1.5km pitkän teknisen tieosuuden jälkeen käännytään vasemmalle Riipiläntielle ja vain muutaman sadan metrin ajon jälkeen käännytään oikealle Ahoniityn/Seutulantielle. Tämä tieosuus on saanut vuosien varrella uuden päällysteen, mutta kilpailijoita silti haastetaan muutaman kilometrin mittaisella hiekkatieosuudella! Noin 7km kartalla suoraviivaisen ajon jälkeen reitti saapuu t-risteykseen, josta käännytään vasemmalle Nahkelantielle. Tie on kumpuileva, mutta monin paikoin suojainen tuulelta. Palojoelta reitti kääntyy yhdelle Uudenmaan kauneimmista tieosuuksista, Koulukulmantielle jossa avoimet peltomaisemat entisestään syventävät kilpailun tunnelmaa. Koulukulmantie jatkuu suoraan Siippoontienä kohti Rusutjärveä ja kääntymistä terävästi oikealle Rusutjärventielle. Ollissa reitti kääntyy hivenen hankalasti havaittavissa olevasta risteyksestä oikealle ylämäkeen Koivumäentielle, joka muuttuu vain muutaman sadan metrin ajon jälkeen kestopäällysteestä kovapintaiseksi ja leveäksi hiekkatieksi! Noin 2.4km hiekkatieosuuden jälkeen, tie muuttuu kestopäällysteeksi ja vain 20m tämän jälkeen, reitti kääntyy jyrkästi vasemmalle Nahelantielle (poistettu: kapealle kevyen liikenteen väylälle Nahelantien pohjoispuolella). Reitti kääntyy oikealle ristikiventielle, joka on kapea, mutta kestopäällysteinen. Noin 2km ajon jälkeen reitti saapuu Lahelan liikenneympyrään, josta käännytään oikealle Lahelantielle. Tässä kohtaa reitti on altis etelänpuoleisille tuulille, mutta on profiililtaan melko tasainen. 2km ajon jälkeen reitti kääntyy jyrkästi vasemmalle Tuusulanjärventielle, joka on kapea, venyttäen pääjoukon rippeet pitkäksi helminauhaksi. Ruotsinkylän liikenneympyrästä kääntyminen oikealle kohti Ruotsinkylää. Maisalantien risteyiksestä jälleen jyrkkä käännös oikealle, kohti Ruotsinkylää, josta taittaen etuoikealle Myllykyläntielle, joka on avoin lounaistuulille. N. 5km pitkän tutun tieosuuden jälkeen kääntyminen oikealle Katriinantielle, josta pitkä suora tieosuus kohti kierroksen maalia. Kierroksen yhteispituus on noin 48km. 

Kahden urheilijan irtiottoryhmä. Seutulan kierros 2017. Kuva Jari Birling.

Aikataulu ja matkat:

M-Elite (3 * 48km): klo 12.00

Kategoria 2 (2*48km): klo 12.05

Kategoria 3 (1*48km): klo 12.10

Kategoria 4 ja kuntopyöräily (1*48km): klo 12.15

TAPAHTUMAKESKUS

Lähtö ja maali sijaitsevat Seutulan koululla Vantaalla, Katriinantie 60. Alueella on pysäköintimahdollisuus. Tapahtumakeskuksessa on buffetti. Tarjolla on mm. lämmin ateria 5€ (paistiliha- tai kasviskeitto). 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen avattu: 

https://my3.raceresult.com/123715/   

Ennakkoon ilmoittautuneille 35€ ja tapahtumapaikalla 45€.

Ennakkoimoittautuminen päättyy 1.5 klo 24

TULOKSET 2018 (Seutulan kierros)
Miehet Elite

Kategoria 2

Kategoria 3

Kategoria 4

Miehet kuntosarja

Naiset kuntosarja

Tulokset on julkaistu seuraavissa palveluissa:

http://www.pptiming.com/

http://www.tulospalvelu.profiili.fi/etusivu/

YLEISTÄ

Yhteystiedot:
Tuomas Turunen

+358 40 09 97 337

English summary:

Road race on 4th of May at 12. Four different categories. Category 4 will ride the route once. Men's elite will ride the route three times. Enrolment opens later. Welcome. Location of race center, start and finish: Seutula School, Katriinantie 60.

Welcome.