25.5.2019 CCH IceHearts pyöräpäivä tulossa - lisää infoa pian

CCH IceHearts Fillaripäivä

La 21.4.2018, Kallahden koululla

Kuskien ajatuksia tapahtumasta

CCH kilpapyöräilytiimi järjesti hyväntekeväisyystempauksen Kallahden koululla, jossa luovutettiin yli 20 fillaria Ice Heartsin nuorisotyöhön ja huollettiin lähiseudun asukkaiden polkupyöriä. Mukana oli toistakymmentä CCH:n kilpapyöräilijää, Ice Hearts ry:n edustaja ja Suomen Polkupyöräkierrätyksen edustaja, ja lisäksi kymmeniä fillarihuoltoa tarvitsevia asukkaita, pääasiassa nuoria ja lapsia.

Mikä saa työ- ja perhe-elämässään sekä omassa kilpaharrastuksessaan kiireisen miehen rassaamaan monta tuntia vuosaarelaisten lasten fillareita? Löysin itseni tästä tilanteesta lauantaina 21.4.2018 Kallahden koulun pihalta. Palkintona oli loppuelämän muisto, kun innokas 11-vuotias ulkomaalaistaustaisen perheen poika hymyili leveästi. Hänellä oli tyypillinen poikien pyörä, maastorenkaat ja muutama vaihde, ehkä parhaat päivänsä nähnyt, mutta huolenpidolla siitä saisi vielä vuosiksi iloa ja hyötyä irti. Eturengas oli puhki ja takarengas vähän tyhjä, ketjuissa kirskui ruoste ja etujarru oli löysällä. Fillari laitettiin menokuntoon reilussa vartissa, mutta nuoren pojan onni fillarista kestää toivottavasti koko kesän.

Näitä poikia ja tyttöjä ilmestyi kuin tyhjästä lisää, yksin tai äitiensä kanssa. Kotona ei ehkä ollut ketään, joka osaisi pikkukorjauksia tehdä, mutta fillari oli selkeästi jokaiselle tärkeä kulkuväline. Ilo oli molemminpuolista, kun koko Cycle Club Helsingin (CCH) kilpapyöräilyjoukkue pääsi huoltamaan vuosaarelaisten nuorten ja vähän aikuistenkin fillareita menokuntoon kesäksi.  Tunnelma oli iloinen ja vilpitön.

Miten tähän päädyttiin? Projekti lähti käyntiin jo viime syksynä, kun päätimme kisatiimimme jäsenen Juska Savolaisen ideasta ja visiosta alkaa koko CCH:n tiimin voimin tukemaan ja fanittamaan hyväntekeväisyysjärjestö Ice Heartsin toimintaa. Koko tiimi sitoutui tähän ajatukseen, ja myöhemmin mukaan liittyi mm. Suomen Polkupyöräkierrätys, kypärävalmistaja MET ja pyöräliike Velosport. Ice Heartsin kasvattajien ehdotuksesta päädyimme toteuttamaan fillareiden keväthuoltotempauksen. Sen yhteydessä luovutimme myös yli 20 käytettyä ja kunnostettu nuorten pyörää Ice Heartsin nuorille jaettavaksi.

Miksi me teimme tämän? Koska auttaminen tuntuu hyvältä, niin auttajasta kuin autettavastakin. Koska meillä on aivan liian paljon nuoria siinä asemassa, että he eivät syystä tai toisesta saa tarvitsemaansa tukea ja resursseja kotikonstein elämässä pärjäämiseen. Koska Ice Hearts tekee maailmanluokan hyväntekeväisyyttä Suomessa isolla sydämellä.

Miksi auttaminen sitten tuntuu hyvältä? Tätä vastausta voi jokainen itse hakea sydämestään, ja oli syy mikä hyvänsä, on se ihan oikea ja aito. Kaveria ei jätetä, tämä pätee yhtä hyvin niin kilpatiimimme toimintaan kuin laajemminkin yhteiskunnan arvolupaukseksi.

 

Jaakko Antikainen

Isä ja pyöräilijä

www.cch.fi

www.icehearts.fi

www.polkupyorakierratys.fi

www.velosport.fi

www.met-helmets.com

”Itseäni lämmittää se yhteisöllisyys ja auttamisen henki, joka tiivistyi Kallahden koulun pihalle. Voin vaan kuvitella, minkä tunteen ne lapset ja nuoret kokevat, jotka saavat lahjoituspyörän omakseen”

- Juska Savolainen

”Sekä lasten että aikuisten välitön ja aito ilo saamastaan avusta” - Mika Vuollet

”Mahtavaa kohdata paikallista nuorisoa ja vaihtaa kuulumiset” -Juhana Hietala

”Oli todella hienoa päästä mukaan Iceheartsin kanssa lahjoittamaan pyöriä ja tekemään fillarihuoltoja niitä tarvitseville. Parasta päivässä oli yhdessä tekemisen meininki Iceheartsin, vuosaarelaisten ja CCH:n kilpapyöräilijäiden kesken.” -Jaakko Mikkilä

”Parasta olin nähdä lapsen vilpitön riemu ajellessaan juuri kunnostetulla pyörällä” -Kari Salo

”Yksi paikalla olleista äideistä laittoi vaimolleni Marialle viestin ja pyysi vielä kiittämään koko meidän jengiä hienosta työstä. Pojan fillari saatiin kuntoon, mikä ilahdutti koko perhettä. Hienoa kuulla palautetta. Monelle pyörän korjaaminen pyöräliikkeessä voi jo ennestään tiukassa arjen budjetissa olla liikaa...” - Miika Johansson

”Parasta on lapsen hymy ja ilo, kun hän huomaa, että hänet on huomioitu – ja että on toimiva fillari alla koko kesäksi!” - Jaakko Antikainen

”Lasten pyörien korjaaminen paikan päällä on ihanan konkreettista auttamista”

– Tuomas Turunen

”Tapahtuma itsessään oli hyvin onnistunut ja pienillä asioilla saatiin hyvää fiilistä aikaan”

– Janne Lehtinen