top of page
Etsi
  • Writer's pictureEsko Lius

Nicolas Grönlund MM-startissa lauantaina 5.8.2023


Nicolas Grönlund istumassa nurmikolla

Nicolas Grönlundin kausi 2023 on edennyt loistavasti.


UCI 1.1 -kategorian kisoissa hän sijoittui toiseksi Mosselronde-Gouden Garnaalissa ja kahdeksanneksi Omloop van Borselessa (Hollannissa) sekä kolmanneksi 2. etapilla Watersley Junior Challenge Nations Cupissa.


Lauantaina kannattaa seurata maailmanmestaruuskisoja Glasgow'ssa. Nicolas asettuu lähtöviivalle Men Junior -luokan maantielähdössä.


"Käytiin just ajamassa MM-kisareitti. Yhden kierroksen aikana ehtii tulla 51 mutkaa ja aika monta lyhyttä mutta jyrkkää mäkeä. 130km korttelikisa siis. Sijoittautuminen on ihan a ja o jos haluaa ajaa edes jonkin näköisistä tuloksista," kertoi Nicolas torstai-iltana.


Kotimaassa hän edustaa Cycle Club Helsinkiä. Ulkomailla hän ajaa hollantilaisessa Willebrord Wil Vooruit -joukkueessa. (linkki ajajan Procyclingstats-sivulle)


Samaan kisaan osallistuu toinenkin suomalainen eli Kasper Borremans.


Men Junior -luokassa ajetaan siis Glasgow'n kaupunkiradalla yhdeksän kierrosta. Reitti on tekninen ja siinä on tosiaan lyhyitä mutta teräviä nousuja. Esimerkiksi Montrose Streetin 200 metrin pätkän keskijyrkkyys on lähes 11 %, ja se on yksi todennäköisiä iskupaikkoja.


Tarkemmat tiedot lauantain lähdöstä tällä sivulla.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page