top of page

Acerca de

velodromi-junnut_0249.jpg

Ohjattuja harjoituksia nuorille

Junnutoiminta

 

Nuorten ohjatun toiminnan tarkoituksena on taata nuorelle pyöräilijän alulle mahdollisuus osallistua pyöräilyvalmennukseen sekä innostaa nuorta jatkamaan pyöräilyharrastuksen parissa.

 

Syys- ja talvikaudella ohjatut harjoitukset Liikuntamyllyssä tiistaisin klo 19.30-21.00. Kevät- ja kesäkaudella ohjatut harjoitukset velolla tiistaisin klo 17.00-19.30. Ohjatuissa harjoituksissa Liikuntamyllyssä painottuvat lajitaidot, oheisharjoittelu ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Velolla harjoitukset keskittyvät radalla ajamiseen ja ratapyöräilyn oppimiseen. Varsinkin isommille nuorille aletaan tuomaan kovempaa fyysistä harjoittelua. Ohjatuissa harjoituksissa lähdetään leikinomaisuudesta (yhdessä tekemistä ja kisailua) sekä nuoria motivoivista harjoitusmuodoista, jolloin innostusta pyöräilyä kohtaan saadaan pidettyä yllä. Tärkein kaikista on harjoitusten monipuolisuus eli jokaisessa harjoituksessa on erilaisia harjoituksia, jotka kehittävät eri ominaisuuksia.

 

Valmentajana junioreiden ohjatussa toiminnassa toimii Wille-Oskari Riihelä.

 

- Olen ammatiltani luokanopettaja ja toimin alakoulun opettajana Helsingissä. Pyöräilyä olen harrastanut koko ikäni ja kilpailemisen aloitin 9-vuotiaana vuonna 2004. Kilpailin maantiellä ja radalla 16-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen keskityin pelkästään radalle. Lajiksi aikuisiällä valikoitui sprinttilajit. Opiskeluaikoina pidin parin vuoden tauon kilpailemisesta, mutta valmistuttuani yliopistosta viime jouluna aloitin kilpailemisen uudelleen. Parhaimpina saavutuksina minulta löytyy EM-kisoista 8. sija joukkuesprintistä ja junioreiden 200m lentävän SE sekä miesten 500m aika-ajon SE.

 

Valmentamisesta kiinnostuin jo lukioiässä, jolloin suoritin 1-tason valmentajakoulutuksen. Aikuisiällä olen ohjannut velolla muutamia harjoituksia ja toiminut tietopankkina ja apuna uusille ja vähän kokeneemmillekin pyöräilyn harrastajille.

 

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää:

Wille Riihelä

wille.riihela@gmail.com

0442147538

Tule tutustumaan!

Ratapyöräilykoulu_2021_kuva_1.2.jpg
Mitä, missä ja milloin

Kesäkaudella Velodromilla:
Tiistaisin klo 17-19 

Talvikaudella Liikuntamyllyssä:
Tiistaisin klo 19:30 - 21:00
Treenimaksut:
150€/kausi (syksy/kevät/kesä)
Tarkempi ohjelma ja treenimaksut vahvistetaan aina kausi kerrallaan
Tarvittavat varusteet ja välineet
  • Ratapyörä tai maantiepyörä
  • Lukkopolkimet ja kengät
  • Pyöräilyhousut ja pusero
  • Kypärä (pakollinen)
  • Verkkarit ja lenkkarit (sisäkäyttöön)
 
Tarvittaessa seura avustaa sekä pyörän että muiden varusteiden osalta, mikäli omaa pyörää ei vielä ole. Seura myy edullisesti seuran pyöräilyvaatteita. Tavoitteena on, että kenenkään harrastaminen ei jäisi varusteista kiinni. Seuralla on jonkin verran lainattavia pyöriä, ja pyrimme jäsenten kesken kierrättämään vanhoja välineitä mahdollisimman tehokkaasti. 

Nuorten ohjatun toiminnan tarkoituksena on taata nuorelle pyöräilijän alulle mahdollisuus osallistua pyöräilyvalmennukseen ja ennen kaikkea innostaa nuorta jatkamaan pyöräilyharrastuksen parissa.

 

Kesäkausi 2022

Harjoittelu tapahtuu Helsingin velodromilla. Ohjattuihin harjoituksiin tulee saapua hyvissä ajoin ennen harjoitusten alkua. Jos nuori asuu sopivan matkan päässä velosta, on hyvä harjoitella jo nuorena tulemaan velolle pyörällä. Tällöin saat jo valmiiksi alkulämpöjä ja loppuveryttelyä. Maksimissaan matka pyörällä velolle saa kestää nuorella n. 20-30min. Velolla ei voi ajaa sateella. Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti sateesta huolimatta, velolla ajamisen sijasta tehdään oheisharjoittelua velolla. Muutoksista ilmoitetaan viestillä.

Harjoituksissa tulee olla mukana:

- ratapyörä (velolla voi säilyttää pyörää), alussa kelpaa myös maantiepyörä

- kypärä, pyöräilykengät, omat polkimet lainapyörään (jotka sopivat pyöräilykenkiisi)

- juotavaa, mahdollisesti myös pientä evästä

- pyöräilyvaatteet

- lämmintä vaatetta tauoille

- lenkkarit

- Vakuutus ei ole pakollinen, mutta vahvasti suositeltava (Suomen pyöräilyn lisenssi sisältää vakuutuksen)

Velolla on hyvä olla myös omat työkalut ja pumppu, mutta näitä löytyy myös ohjaajalta.

Lisätietoa ratapyöräilystä yleensä, sekä Helsingin velodromista löydät osoitteesta: https://www.ratapyoraily.info

bottom of page