Treenitoimintaa junnuille

RATAPYÖRÄILYKOULU 12-16 vuotiaille nuorille

Ratapyöräily on vauhdikas ja monipuolinen laji, jota harrastetaan velodromeilla. Tutummin velolla. Helsingistä velo  löytyy Käpylästä. Lajin parissa voit päästä aina olympiavoittajaksi asti. Laji toimii myös oivana oheisharjoitteluna maantielle tai muille pyöräilyn lajeille.


Etsimme 12-16-vuotiaita tulevia pyöräilyn huipputekijöitä tai uutta menestyslajia metsästäviä nuoria ratapyöräilyn pariin. Me tarjoamme sinulle Suomen parhaat harjoitteluolosuhteet ja huippuvalmennuksen ohjattujen harjoitusten kautta.

Ohjatut harjoitukset talvikaudella Liikuntamyllyssä tiistaisin ja kesäkaudella Helsingin velolla tiistaisin ja torstaisin.

HUOM: Koronatilanteesta johtuen ratapyöräilykoulun aloitus siirtyy 2.3.2021 hiihtoloman jälkeen

Tule tutustumaan
 
Valmentaja Wille-Oskari Riihelä ja muita CCH:n vastuuhenkilöitä on tavattavissa Myllypuron Liikuntamyllyssä
- 17.11., 24.11., 1.12. ja 8.12. kello 20-21
Tervetuloa!
Mitä, missä ja milloin
Talvikaudella (tammikuu- huhtikuu):
Tiistaisin klo 20-21, Liikuntamyllyssä
Kesäkaudella:
Tiistaisin ja torstaisin klo 18-19 Velodromilla
Tiedustelut:
wille.riihela@gmail.com, 044-214 7538
Treenimaksut:
50€/kevätkausi 2.3.-27.4.2021 (9 harjoituskertaa)
Kesän tarkempi ohjelma ja treenimaksut vahvistetaan myöhemmin (kun korona-tilanne selkiytyy)
Tarvittavat varusteet ja välineet
  • Ratapyörä tai maantiepyörä
  • Lukkopolkimet ja kengät
  • Pyöräilyhousut ja pusero
  • Kypärä (pakollinen)
  • Verkkarit ja lenkkarit (sisäkäyttöön)
 
Tarvittaessa seura avustaa sekä pyörän että muiden varusteiden osalta, mikäli omaa pyörää ei vielä ole. Seura myy edullisesti seuran pyöräilyvaatteita. Tavoitteena on, että kenenkään harrastaminen ei jäisi varusteista kiinni. Seuralla on jonkin verran lainattavia pyöriä, ja pyrimme jäsenten kesken kierrättämään vanhoja välineitä mahdollisimman tehokkaasti. 

Valmentajana junioreiden ohjatussa toiminnassa toimii Wille-Oskari Riihelä. 

- Olen ammatiltani luokanopettaja ja toimin alakoulun opettajana Helsingissä. Pyöräilyä olen harrastanut koko ikäni ja kilpailemisen aloitin 9-vuotiaana vuonna 2004. Kilpailin maantiellä ja radalla 16-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen keskityin pelkästään radalle. Lajiksi aikuisiällä valikoitui sprinttilajit. Opiskeluaikoina pidin parin vuoden tauon kilpailemisesta, mutta valmistuttuani yliopistosta viime jouluna aloitin kilpailemisen uudelleen. Parhaimpina saavutuksina minulta löytyy EM-kisoista 8. sija joukkuesprintistä ja junioreiden 200m lentävän SE sekä miesten 500m aika-ajon SE.

Valmentamisesta kiinnostuin jo lukioiässä, jolloin suoritin 1-tason valmentajakoulutuksen. Aikuisiällä olen ohjannut velolla muutamia harjoituksia ja toiminut tietopankkina ja apuna uusille ja vähän kokeneemmilekin pyöräilyn harrastajille.

Nuorten ohjatun toiminnan tarkoituksena on taata nuorelle pyöräilijän alulle mahdollisuus osallistua pyöräilyvalmennukseen ja ennen kaikkea innostaa nuorta jatkamaan pyöräilyharrastuksen parissa.

 

Syys- ja talvikaudella on yksi ohjattu harjoitus viikossa Liikuntamyllyssä. Lisäksi ohjeistusta muuhun harjoitteluun. Kun homma saadaan pyörimään voisi silloin tällöin tarpeen mukaan ottaa myös yhteisiä lenkkejä hiihtäen tai pyörällä.

 

Kevät- ja kesäkaudella on velolla kaksi ohjattua harjoitusta viikossa, joista toinen olisi osana ohjattua torstaitoimintaa. Tällöin nuoret pääsisivät osallistumaan myös ”torstaikisoihin”, joka motivoisi ratapyöräilyn pariin, kun pääsee kokeilemaan erilaisia lajeja ja kilpailemaan niissä.

 

Ohjatuissa harjoituksissa Liikuntamyllyssä painottuvat lajitaidot, oheisharjoittelu ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Velolla harjoitukset keskittyvät radalla ajamiseen ja ratapyöräilyn oppimiseen. Varsinkin isommille nuorille aletaan tuomaan kovempaa fyysistä harjoittelua. Ohjatuissa harjoituksissa lähdetään leikinomaisuudesta (yhdessä tekemistä ja kisailua) sekä nuoria motivoivista harjoitusmuodoista, jolloin innostusta pyöräilyä kohtaan saadaan pidettyä yllä. Tärkein kaikista on harjoitusten monipuolisuus eli jokaisessa harjoituksessa on erilaisia harjoituksia, jotka kehittävät eri ominaisuuksia.

Ilmoittaudu mukaan
arrow&v