Acerca de

velodromi-junnut_0249.jpg

Ohjattuja harjoituksia nuorille

Junnutoiminta

 

Nuorten ohjatun toiminnan tarkoituksena on taata nuorelle pyöräilijän alulle mahdollisuus osallistua pyöräilyvalmennukseen sekä innostaa nuorta jatkamaan pyöräilyharrastuksen parissa.

 

Syys- ja talvikaudella ohjatut harjoitukset Liikuntamyllyssä tiistaisin klo 19.30-21.00. Kevät- ja kesäkaudella ohjatut harjoitukset velolla tiistaisin klo 17.00-19.30. Ohjatuissa harjoituksissa Liikuntamyllyssä painottuvat lajitaidot, oheisharjoittelu ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Velolla harjoitukset keskittyvät radalla ajamiseen ja ratapyöräilyn oppimiseen. Varsinkin isommille nuorille aletaan tuomaan kovempaa fyysistä harjoittelua. Ohjatuissa harjoituksissa lähdetään leikinomaisuudesta (yhdessä tekemistä ja kisailua) sekä nuoria motivoivista harjoitusmuodoista, jolloin innostusta pyöräilyä kohtaan saadaan pidettyä yllä. Tärkein kaikista on harjoitusten monipuolisuus eli jokaisessa harjoituksessa on erilaisia harjoituksia, jotka kehittävät eri ominaisuuksia.

 

Valmentajana junioreiden ohjatussa toiminnassa toimii Wille-Oskari Riihelä.

 

- Olen ammatiltani luokanopettaja ja toimin alakoulun opettajana Helsingissä. Pyöräilyä olen harrastanut koko ikäni ja kilpailemisen aloitin 9-vuotiaana vuonna 2004. Kilpailin maantiellä ja radalla 16-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen keskityin pelkästään radalle. Lajiksi aikuisiällä valikoitui sprinttilajit. Opiskeluaikoina pidin parin vuoden tauon kilpailemisesta, mutta valmistuttuani yliopistosta viime jouluna aloitin kilpailemisen uudelleen. Parhaimpina saavutuksina minulta löytyy EM-kisoista 8. sija joukkuesprintistä ja junioreiden 200m lentävän SE sekä miesten 500m aika-ajon SE.

 

Valmentamisesta kiinnostuin jo lukioiässä, jolloin suoritin 1-tason valmentajakoulutuksen. Aikuisiällä olen ohjannut velolla muutamia harjoituksia ja toiminut tietopankkina ja apuna uusille ja vähän kokeneemmillekin pyöräilyn harrastajille.

 

Yhteystiedot:

Wille Riihelä

wille.riihela@gmail.com

0442147538