top of page
TRANSPERENT NEW BACKGROUND_edited_edited.png

Tour de CCH 1998-2023

Cycle Club Helsinki pyöräilyn huipulla jo 25 vuotta

cch timeline.gif

Tour de CCH

Marraskuussa 1998 Helsingin kaduilla ja kujilla puhalsi muutoksen tuulet. Syksyn viimeiset lehdet lähtivät puiden oksilta ja pyörteilivät kadunkulmissa yhteen. Samalla kiertyi yhteen kolme tarinaa, jotka olivat aikanaan versoneet samasta puusta, mutta olleet erillään yli puolen vuosisadan ajan.

17.11.1998 liittyi yhteen kaksi vahvaa pyöräilyseuraa: Pyörä-Toverit ja Helsingin Työväen Pyörä-Veikot. Pian joukkoon saatiin myös Helsingin Pyöräilijät. Cycle Club Helsinki ry. (CCH) oli syntynyt. 

Seuramme oli suuri jo syntyessään. Jo toisena toimintavuonna CCH oli Suomen ykkösseura niin mitalien määrässä kuin kilpailujen järjestämisessäkin.

Suomen menestyneimpänä pyöräilyseurana voimme olla ylpeitä omista saavutuksistamme. Seura on yhtä kuin sen jäsenet. Me olemme itse tehneet työn. Meidän kätemme ovat tottuneet pitelemään niin pokaaleja ja kuin liikenteenohjaajan tikkariakin. Edelleen me teemme yhdessä työtä vahvan seuraperinteen jatkamiseksi. 

Seuraavien viikkojen aikana julkaisemme viisiosaisen seurahistoriikin. Tour de CCH on seuramme tarina 25 ensimmäiseltä vuodelta. Tervetuloa tälle matkalle, jonka etapit kertovat CCH:n juurista, sen synnystä ja kasvusta sekä meistä seuran jäsenistä - siitä yhteisöstä joka meidän 25-vuotias seuramme on.

Tämän juttusarjan tiedot ja kuvat on saatu laajalti eri lähteistä, varsinkin seuran omilta jäseniltä. Kiitos jokaiselle avusta! Tärkein lähde on Pertti “Pepe” Sirénin vuosikohtaiset muistiinpanot. Pääset lukemaan alkutekstin tästä: CCH historiallinen tilastointi.

Juttusarjan osat (ilmestyvät viikoittain 9.11.2023 alkaen):

Historiikki on nyt luettavissa myös taitettuna julkaisuna

Lisätiedot

Haluatko tarkentaa tai korjata jotain artikkelin tietoja? Laita postia Esko Lius, esko.lius@gmail.com

Haluatko liittyä jäseneksi? Tee se myclub.fi-palvelun kautta, kiitos.

bottom of page