top of page
Etsi
  • Writer's pictureEsko Lius

Aku Koivistoinen matkalla cx-maailman huipulle


Cyclocross-pyöräilijä ruohikkoisella ja mutaisella radalla. Hän on juuri tullut punaisten mainospressujen välistä alas vievään rinteeseen.
Aku Koivistoinen MM-radalla Hoogerheidessa Belgiassa helmikuussa 2023.

CCH Future -tiimi kasvattaa kovia kuskeja. Yksi heistä on cyclocrossiin erikoistunut pian 20 vuotta täyttävä Aku Koivistoinen.


Koivistoinen voitti viime vuonna Elitessä CX:n suomenmestaruuden. Viime viikonloppuna hän ajoi maailmanmestaruuskilpailut U23-luokassa. Kisa meni hyvin, ja kausi jatkuu Belgiassa vielä helmikuun loppuun. Hän ajaa siellä joukkueessa Van den Plas - Hepa, ja jatkaa näillä näkymin samassa tiimissä myös ensi kaudella.


Treenimielessä Koivistoinen osallistuu kesäkaudella kotimaan kisoihin. Erityisesti CCH:n järjestämä Hyrylän ajot on mielessä.


"Hyrylän ajot olisi kiva voittaa. Sen reitti sopii minulle hyvin. Olin toinen jo ensimmäisenä kategoria 2:n vuonna. Seuraavana tuli rengasrikkoa ja viime vuonna muuta ongelmaa. Nyt olisi hyvä vuosi kirkastaa mitali," kertoo Koivistoinen.


Kehitys on ollut nopeaa. Koivistoinen päätti keskittyä pyöräilyyn vasta vuonna 2019. Ensimmäinen Pepen tempon noteeraus oli tuolloin 16:20. Nyt ennätys on top10:ssä eli 12:47.


Cycle Club Helsinki on ollut helsinkiläiselle Aku Koivistoiselle luonteva valinta. Varsinkin CCH Future tiimi on tuonut hyvää tukea.


"Me sparrataan toisiamme tosi hyvin. Treenit on todella kovia. Jokaisen menestys tukee myös toisia. Voitonhalu ja kova seura kehittää valtavasti koko porukkaa," kehuu Aku Koivistoinen kotimaisia tiimikavereitaan.


CCH saa muutenkin kiitosta. Mikko Leistin valmennus sekä koko seuran tuki ovat isossa roolissa.


"Vaikka olen täällä Belgiassa ja paikallinen tiimi hoitaa käytännön asiat, niin Mikon kanssa ollaan valmennuksen osalta yhteydessä pari kertaa joka viikko. Meillä on pitkäjänteisen työn ote, ja se motivoi meitä molempia. Lisäksi CCH:n kautta on järjestynyt nopea apu vaikkapa toissa vuonna Porvoon ajoissa, kun runko meni halki. Sen korjaus järjestyi CCH:n kautta todella nopeasti."


Erikseen Aku Koivistoinen haluaa myös kiittää CCH:n Elite- ja Kat2-kuskeja sekä treeni- ja kisatuesta että hyvistä taktisista vinkeistä.


CCH:n kesäkauden ohjelma julkaistaan viikolla 7 eli ihan pian. Silloin näiden seurasivujen kalenteri kertoo esimerkiksi sen, milloin ajetaan Hyrylän ajot.


Kolme nuorta miestä podiumilla mitalit kaulassa loppukesän auringossa. Taustalla urheilukeskus.
Aku Koivistoinen voitti cyclocrossin SM-kultaa Porissa lokakuussa 2022.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

תגובות


bottom of page