top of page
Etsi
  • Writer's pictureEsko Lius

CCH putsasi Suomen suurimman paljun


Pyöräilyradan pinnasta otettu kuva radan pesijöistä aurinkoisena päivänä.
Radan pintaan ehtii tarttua vuoden aikana kaikenlaista. Kevätpesua tekemässä (vas.) Mikko Säynäväjärvi, Antto Kössö, Denis Dzhebrailov, Kuzma ja Katja Kornijenko.

Suomen suurin palju pestiin puhtaaksi taas tänäkin keväänä. Tämä "palju" eli maljan muotoinen Velodromi on kulttuurihistoriallisesti arvokas pyöräilystadion Helsingin Käpylässä.

Velodromin leveä ja kahdeksan metrin korkeuteen nouseva rata on 400 metriä pitkä, joten harjattavaa riittää. Kaiken lisäksi radan päädyissä kaarteiden kaltevuus on peräti 37,5 astetta, joten sen peseminen ei ole mitenkään helppo työ.

Ulkoradan peseminen joka vuosi on välttämätöntä, sillä kaupunki-ilman lika tarttuu radan pintaan ja vaikuttaa liukkauteen ja ajettavuuteen.

Velodromin pesu hoidetaan talkoovoimin. Pyöräilyseura Cycle Club Helsingin jäsenet tarttuivat toimeen viime keskiviikkona. Parinkymmenen hengen joukolta puhdistus hoitui iltapuhteena.

Kaksi radan pesijää harjoineen
Sini Savolainen on iloinen, että talkootöihin löytyy tekijöitä. Taustalla Noora Luokkala.

- Talkootyöllä saadaan asioita aikaan, ja samalla se on myös hyvä mahdollisuus tutustua muihin seuran jäseniin. Tässä tapauksessa pääsi myös tutustumaan läheltä kulttuurihistorialliseen rakennukseen. Eikä kukaan liukastunut ja kierinyt alas kaarteita pestessä, lisää pesuprojektia organisoinut Sini Savolainen tyytyväisenä.


Radan maalattu betonipinta on uusittu viimeksi vuonna 2001, joten se on jo lohkeillut ja kulunut. Tänä vuonna talkooväen ei tarvinnut tyytyä mihin tahansa mukaan sattuneeseen sutiin, vaan seura sai puhdistusalan yrityksen lahjoituksena kolmekymmentä ammattikäyttöön tarkoitettua harjaa, joilla työ sujui hienosti. Kiitos Sinituotteelle tästä!

Monelle on varmasti tuttua, että urheiluseurojen toiminta ei pyörisi ilman talkootyötä. Harvempi kuitenkaan tietää, että on myös monia tehtäviä, jotka kaupunki tarjoaa urheiluseurojen hoidettavaksi pientä korvausta vastaan. Tämä paljun puhdistus oli yksi sellainen erityistehtävä.

Kiitos siis juuri sinulle seuran jäsen, joka tulet talkoisiin ja teet mahdolliseksi yhteisen toimintamme.


Vastavaloon otettu kuva Velodromin kaarteen pesemisestä.
Velodromin radan kaarteiden jyrkkyys tuo omat haasteensa pesuun. Kuvassa rataa kastelee Esa Antikainen ja harjan varressa Janne Lehtinen.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page