top of page
Etsi
  • Writer's pictureEsko Lius

Cyclocross-juhlaa marraskuussa

Kilpailunjohtaja Ala-Peijari: "Kivikko Prestigessä tähdätään korkealle!"


Cyclocrossin suomenmestaruudesta ajetaan lauantaina 18.11.2023 Helsingin Kivikossa. Samalla radalla on sunnuntaina 19.11.2023 tarjolla avoin Cyclocross Cup, johon voi osallistua myös ilman lisenssiä.cyclocross-pyöräilijä
Juho Ala-Peijari

Cycle Club Helsinki haastatteli kilpailunjohtaja Juho Ala-Peijaria.


CCH: Hei Juho. Olet puuhaamassa cyclocross-tapahtumaa Helsingin Kivikkoon 18.-19.11.2023. Kisoja on pidetty siellä useasti. Mikä tekee Kivikosta niin erityisen?


Juho:

Kivikon alue on kertakaikkisen upea ja lajityypillinen. Korkeuseroa ja nurmea riittää. Kiitos kaupungille, että myötävaikuttavat joka vuosi tapahtuman järjestämiseen. Kilpailualueet katselmoidaan hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa.


CCH: Rata on ollut eri vuosina hiukan erilainen. Mikä on ollut johtotähtenä tämän vuoden kisojen suunnittelussa?


Juho:

Olen järjestänyt nyt monena vuotena Kivikossa CCH:n HelCX-cupin kisan. Rataa on varioitu vuosittain aika paljon, kun ollaan etsitty sitä parasta versiota.


Belgia ja Hollanti -akselilla radat on usein sekä teknisesti että fyysisesti selvästi Suomen cx-reittejä haastavampia. Nyt on kyseessä myös SM-kilpailureitti. Kokeilimme viime marraskuun HelCX cupin kisassa teknisesti ja fyysisesti aika vaativaa variaatiota, jos se olisi sopiva SM-tason kilpailulle. Palautteen perusteella tähän tavoitteeseen päästiin, ja löydämme varmasti 18.11. Suomen taitavimman ja kovakuntoisimman cx-kuskin.


CCH: Onko tässä ajatuksena totuttaa kisaajat samankaltaisiin ratoihin kuin muualla?


Juho:

Nimenomaan. Kun urheilijat menevät jatkossa mittaamaan taitoja Keski-Eurooppaan, ei sikäläisten ratojen vaatimustaso tule sitten aivan yllätyksenä. Nyt on eurooppalaisittainkin jo kohtalaisen vaativa rata cx-sm kisoissa tarjolla.


CCH: Entä sitten ne ei kaikkein taitavimmat ja kovakuntoisimmat?


Juho:

Tämä tulee olemaan hauskaa ajettavaa kaikille. Tietysti osa pystyy ajamaan läpi 99,9 % matkasta, ja osan pitää jalkautua enemmän. Se kuuluu lajin luonteeseen. Rata ei estä maaliin pääsyä :)


CCH: Gravel ja cyclocross kulkevat käsi kädessä ja ovat hyvässä nosteessa. Miten kehittäisit tapahtumaa tulevia vuosia ajatellen?


Juho:

Olisi upeaa, jos olisimme saaneet tapahtuman taloudellista kivijalkaa vahvistettua siten, että olisimme voineet televisioida SM-kilpailun.


Ja tämä nyt on ehkä vähän märkä uni, mutta viime syksynä, kun Zonhovenissa "De Kuil" hiekkakuopalla MVDP kaatui kilpailun kärjessä Woutin hiillostaessa perässä ja 20 000 katsojaa kohahti niin että ranskalaisten majoneesit lensi kannatushuiville, ajattellin, että olisipa hienoa, kun meilläkin olisi Pauwelsin kastikkeet täällä Kivikossa tarjolla tuhatpäisen katsojayleisön ranskalaisten päälle.


Tämä kuitenkin vaatisi ehkä vähän pitkäjänteisempää kehitystyötä, kuin mitä minulla tai CCH:lla on tällä hetkellä kykyä antaa.


CCH: Eli tässä on vinkki yhteistyökumppanille mihin voidaan tähdätä.


Juho:

Nimenomaan. Nyt meillä on pyöräilijöiden iloinen viikonloppu. Vuoden päästä tässä voisi olla jo pientä kansanjuhlan tuntua.


KISAN KOTISIVU: cch.fi/cxsm

Cyclocross pyöräkilpailu
Näkymä Helsingin Kivikon kisan radalta vuosimallia 2021.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page