top of page
Etsi
  • Writer's pictureEsko Lius

Heidi Antikaisen vauhti kiihtyy Suomessa ja Euroopassa

C

Heidi Antikainen kannattelee voittopokaalia
Heidi Antikainen ja Helsinki Velotour Racen voittopokaali (WU19). Kuva: Päivi Puskala.

CH Future Teamin ajajat ovat tänä kesänä tehneet vahvaa työtä kohti maantiepyöräilyn huippua.


Haastattelimme Heidi Antikaista puolitoista vuotta sitten. Tuolloin kaudella 2022 kaikki kärkitason pyöräily oli hänelle Antikaisen omien sanojen mukaan uutta ja jännittävää. Suomessa hän pärjäsi hyvin, ja heräsi kiinnostus mihin ajaminen riittäisi ulkomailla.


Heidi Antikainen on ajanut nyt pian kaksi kautta hollantilaisessa Restore Cycling -tiimissä. Suurin ero kotimaiseen kisaamiseen on isot lähdöt.


"Siellä on jopa 150 ajajaa yhdessä lähdössä. Isoin juttu on oppia ajamaan näin isossa ryhmässä ja reagoimaan ihan koko ajan siihen mitä tapahtuu," kuvailee Antikainen esimerkiksi tapahtumarikkaita kriterium-kisoja, joissa voi olla lyhyellä kyläradalla 50 kierrosta.


Tänä kautena 2023 Antikainen on tiimissä jo kokeneen ajajan asemassa. Kulunut vuosi on osoittanut, että hän pystyy ajamaan kärjen tasolla. Tuloksissa se ei vielä ole näkynyt ihan toivotulla tavalla.


"Gent-Wevelgemissä tuli loppukirissä iso kasa. Siihen asti kisa oli mennyt tosi hyvin. Omloop van Borselessa meni pyörä toisen etapin kasassa," listaa Antikainen maantiekisojen arkea, joka on välillä epäonnen sävyttämää.


Varsin hyvää lupailee espanjalaisen Bizkaikoloreak-kisan kokemukset. Siellä ajettiin pitkiä viiden kilometrin mäkiä. Niissä joukon mukana pysyminen toi hyvää itsevarmuutta.


Suomessakin Heidi Antikainen on ehtinyt ajaa kesän kuluessa useammankin kerran. Esimerkiksi elokuussa hän voitti luokkansa NU19 kriterium-ajon SM-kultaa ja maantiecupin päätösosakilpailun Helsinki Velotour Racessa.


Kausi huipentuu kolmeen kovaan kansainväliseen kisaan syyskuussa. 2.9. ajettiin Ranskassa mäkisellä reitillä Grand Prix CERATIZIT Women Junior (1.1), jossa Antikainen pysyi hienosti pääjoukossa.


Seuraavaksi on vuorossa Watersley Juniors Nations Cup / ladies challenge 15.-17.9. ja kaiken huipuksi EM-kisat https://www.uec.ch/en/event/204/2023-uec-road-european-championships Hollannin Drenthessä, https://www.uec.ch/en/event/204/2023-uec-road-european-championships


Heidi Antikainen lupailee, että hän on tulossa viivalle myös Cycle Club Helsingin marraskuussa järjestämiin CX SM-kisoihin. "Viivalle ollaan tulossa, vaikka ei nyt ehkä ihan tosissaan kärjen kanssa ajamaan."


Ensi vuonna Antikaisen sarjana on U23, joka ajaa yleensä eliten kanssa ja jossa kisat ovat merkittävästi pidempiä. Siispä myös treenimäärät taitavat kasvaa aika tavalla tulevana talvena.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page