Etsi
  • Writer's pictureEsko Lius

Tuloksia Naisten etappiajoista ja Eläintarha GP:stä

Kuvan etualalla lähikuvassa naispyöräilijä. Takana epäterävänä kaksi muuta naispyöräilijää.
Essi Pelto-Arvo (IBD-Cycling) voitti 10. Naisten etappiajojen kokonaiskilpailun. Kuva: Jari Birling.

Essi Pelto-Arvo (IBD Cycling) voitti viime viikonloppuna ajetun 10. Naisten etappiajon kokonaiskilpailun.

Toiseksi lopputuloksissa sijoittui Tiia Tulokas (Reaktor Stanga Racing) ja pronssin otti Pauliina Lampinen (IBD Cycling).

Cycle Club Helsingin järjestämässä kilpailussa ajettiin lauantaina prologi ja sen jälkeen maantie-etappi Hyrylän Ajojen yhteydessä. Sunnuntaina kilpailtiin Helsingin Uimastadionin ja Eläintarhan kentän ympärillä vaativaa hiukan korttelityyppistä rataa ensin linja-ajona ja lopuksi aika-ajona.

CCH lanseerasi Naisten etappiajot vuonna 2013. Se on merkittävin kotimainen nimenomaan naisten pyöräilyn kehittämiseksi käytävä kilpailu, jolla on ollut myös UCI-status.

Pieni ryhmä kilpapyöräilijöitä ajamassa aurinkoisena kevätpäivänä. Tien takana puita ja nurmikenttää.
Naisten kisan kärkijoukkoa Eläintarhan kentän edustalla. Kuva: Esko Lius.

Eläintarha GP

Eläintarha GP on korttelityyppinen noin 40 kilometrin kisa. Se ajettiin miesten ja nuorten sarjojen osalta omana kilpailunaan. Naisten osalta se oli sekä erillinen kilpailu että osa etappiajojen kokonaiskilpailua.

Tämän ajon voitti naisten sarjassa Pauliina Lampinen (IBD Cycling). Miesten elite-lähdön otti nimiinsä Oskari Kolehmainen (TWD-Länken) ja kakkoskategorian Jani Eskelinen (PoTa).

CCH:lla oli vahva ja laaja edustus Eläintarha GP:ssä. Luokkavoittoihin yltivät Aaron Skutnabb (M10), Kuzma Kornienko (M16) ja Katja Kornienko (N12).

9 pyöräilijää pyöriensä päällä odottamassa kilpailun alkua.
Miehet kokoontumassa starttiin Eläintarha GP:ssä. Kuva: Esko Lius.