top of page
TRANSPERENT NEW BACKGROUND_edited_edited.png

Tour de CCH 1998-2023

Etappi 4: Tilastoja ja tulevaisuutta

Tour de CCH
ETAPPI 4

CCH:n crash test dummy testaa kuntoajoreittiä Seutulan kierroksella 2023.

MattiTanttu_AnttiHaavisto_DSC3048.jpg

Master-kuskit Ahveniston vaativalla radalla Hämeenlinnassa. Matti Tanttu, Olavi Kaarela ja Ulf Stenström vetävät kymmenen kierroksen ajajien ryhmää. Tästä seurapaidasta CCH tunnettiin parinkymmenen vuoden ajan. Kuva: Antti Haavisto.

Tour de CCH on tukevasti viimeisellä etapilla. Voidaan jo nostaa nenää stemmistä ja katsella vähän laajemmin keitä kaikkia tällä Tourilla on ollut ja on edelleenkin mukana.

Pepe Sirén on laatinut suorastaan mykistävän kattavia tilastoja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Niinpä nyt on aika antaa exceleiden puhua:

 

CCH mitalit yhteismäärät per henkilö

Tähän taulukkoon on koottu CCH:n lisenssillä saavutetut SM-, ISM- ja kansainväliset arvomitalit. Dokumentin alalaidasta pääset vaihtamaan taulukkolehtien välillä.

SM-mitalien määrässä ykkösenä on Viivi Puskala. ISM-mitaleita on eniten Aino Lauriolla. Kun lasketaan eniten kultamitaleita SM- ja ISM-sarjoissa voittaneet, korkeimmalle kirii Juhani Tammisto.

Cycle Club Helsingin historiikin osat julkaistaan torstaisin 9.11.2023 alkaen.
Paluu historiikin etusivulle

CCH IH AskoH.jpeg

CCH Ice-Hearts (CCH-IH) kisatiimillä on ollut omat vermeet jo useita vuosia. Tässä on alkamassa Lattomeri-ajot, vuodesta ei ole varmuutta. Kuva: Asko Hahto.

image.png

Myös naisten kisatiimillä CCH Racing Women on ollut oma tiimiasunsa. Rosendahl GP:ssä 2018 (vasemmalta) Sini Savolainen, Noora Luokkala, Viivi Puskala (kädessä kolmossijasta kertova kirjekuori), Anne Karppinen, Miisa Kuusinen, Sofia Kansikas (takaa kurkistaa Päivi Puskala) ja Jasmin Kansikas.

Pepen Tempo Classic 2023

Pepen Tempon tuloslista on päivittynyt. Tässä on uusi, koostettu joulukuussa 2023. Tiedostossa on ensin tämän vuoden 2023 tulokset, ja sen jälkeen taulukkolehti Ennätykset luokittain.

 

Trond Larsen ajoi tänä vuonna uuden reittiennätyksen 12:01. Tällä ajalla hän paransi entistä Tommi Martikaisen ennätystä peräti 15 sekuntia.  Naisten ennätystä pitää hallussaan Lotta Lepistö vuodelta 2019, ajalla 13:13.

Pepentempo_3328.jpg

Pepen tempon lähtöpaikalla Pertti Sirén, Jaakko Antikainen (selin) ja Heidi Antikainen. Kuva: Esko Lius.

 

Suomen Rata-CUP 2023

Saman tilastonikkarin käsialaa on myös tämän vuoden rata-cupin taulukko. Poimitaan sieltä tähän tieto, että parhaan rataseuran tittelistä eli "Hurrikaani-kirnusta" kilpaillessa lasketaan jokaisen kilpailijan kahdeksan parasta kilpailua seuran pisteisiin.

Ratapyöräilyn seurapisteissä CCH on ykkösenä 6385 pisteellä. TVC:llä on 3350 ja TuUL:lla 3328 pistettä. Kaikkiaan 19 seuralla on ratapisteitä, eli ajajia kyllä Suomessa riittää edelleen

CCH:n ajajat tekevät siis tulosta niin kotimaassa kuin maailmallakin.

Tiesitkö kuitenkaan sitä, että seuralla on myös täysin ulkomaalaisia jäseniä?

Kinga Őry on unkarilaisnainen, joka ajoi viime vuonna Saimaa Cycle Tourin ja ihastui suomalaiseen luontoon ja elämänmenoon niin paljon, että halusi oppia tuntemaan maatamme ja pyöräilijöitämme paremmin.

Kinga kiinnostui Cycle Club Helsingistä ja liittyi seuraan viime syksynä. Hän on ollut aktiivinen jäsen paitsi pyörän päällä, niin myös näppiksen ääressä. Sivuston englanninkieliseltä puolelta löytyy kaksi hänen kirjoittamaansa juttua unkarilaisista pyöräilytapahtumista. Jos esimerkiksi kiinnostaa osallistua 24h-kisaan Hungaroringillä, lue tämä.  Unkarin kiinnostavimmista gran fondoista on puolestaan juttua tässä.

Kinga-fb.jpg

Kinga Öryn postaus seuran Facebook-sivulla kertoo vakuuttavista tuloksista tälä kaudella.

*   *   *

Cycle Club Helsinki on nyt 25 vuotta. Olemme suuri seura, ja voimme olla ylpeitä siitä suurella sydämellä!

 

Seuran toiminnan suuntaa kysyttiin jäseniltä syksyllä. Kyselyn perusteella jatkamme saman suuntaisesti kuin tähänkin saakka. Esimerkiksi Liikuntamyllyn vuorojen lakkauttamista on pohdittu, koska toiminta Myllikässä ja varsinkin sen varaston kustannukset ovat korkeat. Koska sisävuorot saivat kyselyssä paljon kannatusta, ne pidetään ohjelmassa ainakin vuonna 2024.

 

Kiitos jokaiselle, joka on matkan varrella ollut toiminnassamme mukana. Tämä historiikki päättyy; me jatkamme kohti seuraavia kisoja. CCH täyttää viiden vuoden kuluttua 30 vuotta, ja samalla toimintamme alusta tulee kuluneeksi sata vuotta.

KKP2023_Esko_5466.jpg

Historiikin kirjoittaja Esko Lius (CCH:n uudessa takissa) sekä Joona Oinonen Keravan Kevätpolkaisun palkintojenjaossa toukokuussa 2023.

Lisätiedot

Haluatko tarkentaa tai korjata jotain artikkelin tietoja? Laita postia Esko Lius, esko.lius@gmail.com

Haluatko liittyä jäseneksi? Tee se myclub.fi-palvelun kautta, kiitos.

bottom of page